Är det meningen

...att man som Svensk ska skämmas arselet av sig när man har celebert besök i form av Ottawa Senators och Pittsburgh Penguins?
Låt oss börja innan match. Läktaren börjar fyllas med förväntansfulla åskådare, många barn. In kommer en dyngrak bonde (om han sökte fru eller inte har jag ingen aning om). Snubben har stora problem att ta sig upp för Globens trappor och när den Amerikanska nationalsången precis är på väg att avslutas står han och hänger på trappräcket och andas tungt, för att sedan med spagettiarmar applådera med höga handklappar och får ut ett bröööl som påminner om en kåt älgtjur.

Inte helt korrekt.

När sedan första perioden är avslutad har man skämts lagom mycket efter otaliga "våg"-försök av en grupp Trollhättebor längst upp till vänster. Inte heller det, helt korrekt.

Andra perioden startar och jag och min kompis var någon minut försenad, p.g.a de enorma köerna till kiosker, souvernirstånd och toaletter, självklart inte helt korrekt, men vad ska man göra när 87% av de som var på matchen prioriterade en ljummen 3.5:a framför topphockey?
När 10-12 minuter av andra perioden var spelade började läktarna så smått bli fyllda igen och det är nu gänget uppe till vänster börjar arbeta hårdare med sina vågar. Nu kan man även urskilja en och annan ramsa i form av: "Andra sidan är ni klara?!" och även en lite desperat: "Heeela Gloooben, klapp, klapp, klapp".

Behöver jag säga att det inte är helt korrekt?

Tredje perioden börjar precis som den andra, haltomma (eller om man föredrar, halvfulla) läktare till en bra bit in i perioden och man kan ju bara ana varför det är så? Ölförsäljningen måste ha betalat av hela NHL-organisationens delegaters lön, kost och logi för ett par år framåt. En kille, som alltid lyckades dyka upp 7-8 minuter försent till alla tre nedsläpp, bokstavligen osade sprit. Han ursäktade sig varenda gång han dök upp och beklagade sig över alla gratissaker han hade fått av aftonbladet. Inte nog med att de delade ut ett gratisex av AB när man kom in i arenan, han hade lyckas med bedriften att få ett stycke rosa nyckelband, ett stycke rosa t-shirt och en NHL-Premier-tröja. Lägg där till öl, jacka och popcorn så kan ni fantisera i hur han såg ut, när han skulle ta sig förbi undertecknad.

Jag ska givetvis inte glömma bort grabbgänget från trollhättan som under de två inledande perioderna så idogt försökt att skapa en någorlunda Skandinavisk stämning i Globen. Efter ytterligare en paus och förmodligen ett gäng halvkalla ölisar i strupen, har de lagt alla planer om vågar och hela globen-ramsor åt sidan. Nu prioriteras helt plötsligt "SVERIGE"!? Varför, vet jag inte, men om man vill hylla Daniel Alfredsson kan man väl antingen heja på Ottawa eller sjunga just hans namn. Nä, de överförfriskade svenska medelåldersgrabbgänget från (förmodligen) Trollhättan räknar alltså in ett; "Sverige , klapp, klapp, klapp!" och ser ytterst besvikna ut när de inser att 13.689 andra vägrar att följa deras direktiv.

Grabbar: Inte helt korrekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0