Reflektioner.

Ok, nu ska bloggen uppdateras.
Efter juluppehållet har röster höjts för att bloggen skall uppdateras och nu mjukstartar jag med en lite reflektion på Bo Wallins hockeylista.

Från www.vik.se

PLUS

5 i topp

5: Patrik Berglund igen! Toppar målskytteligan för rookies i NHL! Hur stor ska han bli?

4: Drygt 5.000 åskådare på hockey - i Västerås!

3: Mycket folk; massor med gamla kändisar på läktaren:

Robert Nordmark, Mats Hallin, Jörgen Holmberg, Svenåke Svensson,

Pär Mårts, Ilkka Sinisalo m.fl. Åh - va´roligt!

2: Elias Fälths kliniskt rena höfttackling på flåbusen Marcus Jonasén!

Utvisning? Pinsamt löjligt...

1: HV:s virvelvind Mattias Tedenby gjorde ett sagolikt mål på Linköping.

Calle Gunnarsson måste haft stora problem att hitta båset efter den

uppsnurrningen...
 
(5) Vi börjar väl med att reflektera över plats 5. Patrik Berglund kommer att bli hysteriskt bra, något jag hävdat sedan jag såg honom vingla omkring som 16 åring. Alla pratade om en liten kille som hette Mikael Backlund, men jag påstod att VIK hade en större talang i P. Berglund. Nästa år hoppas jag att han får ett nytt kontrakt så långt bort från St Louis som möjligt. Visst får han mycket speltid, men han måste få lira i ett bättre lag. NY Rangers, kanske?

(4) Fantastiskt att få se läktaren fyllas redan en timme innan nedsläpp, ännu trevligare att se att den inte färgades i blått och vitt, utan att det var förhållandevis lite leksingar på plats. Som vanligt kunde man spotta en och annan arbetskamrats förvirrade blick på "bortaläktaren". På det stora hela var det ovanligt många Västeråsare iklädda gulsvarta färger på läktaren. Den nya vita bortatröjan som har blivit ett populärt supporterplagg kan ha fått ovana ögon att skåda en leksing. 

(3) Själv hoppar jag inte lika högt av att se proppmätta Nordmark besöka helig mark igen, sist han representerade VIK så kostade han klubben oerhörda pengar och imponerades så mycket av motståndarklacken att han lämnade VIK till förmån för laget som precis hade slagit ut oss ur slutspel. Jörgen Holmberg, jobbar han inte för VIK? Borde således besöka sin arbetsplats lite oftare så att inte kollegorna aftonbladetchockas när de ser honom.

(2) Håller med fullständigt, men till domarens försvar borde lille herr Fälth pula ner en IKEA-soffa innanför brallorna för att inte träffa knäskålarna när han ger sig på en patenterad Lulinare.

(1) Jo, men vem bryr sig om elitseriespelare, när vi har Allsvenskan? En rafflande allsvenska som är jämnare än någonsinn, där Sundsvall kan slå vilket lag man har lust att slå och där Almtuna som en fantastisk lagmaskin kliver över allt motstånd och ett AIK som har shapat upp sig ordentligt, både publikmässigt som spelmässigt. Där Västerås stoltheter spelat upp sig och sin vana trogen får oss supportrar att först RASA och sedan ÄLSKA sina hjältar.
Elitserien, Bosse för fa-an!?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MINUS

5: Gud vad det suger att torska mot Leksand! Jag h-a-t-a-r att förlora

mot just masarna...

4: Varför får inte domare kritiseras? Det går bra att kasta skit på allt och alla

men aldrig domarna? Varför? Dom är ju därute frivilligt? Så jag säger det:

Niclas Johansson var urusel i onsdags - åt båda håll, men avgjorde matchen

åt masarna. Kul med domare som avgör matcher - inte...

3: Elitserien än en gång - skittråkig! Krymp isarna - nu!

2: Har Sverige det enda regelsystemet i världen som förbjuder tacklingar

i ishockey?

1: Bandy-VM med Canada - Mongoliet på - Hakonsplan! Vilken kioskvältare!(5) Det finns inget värre att förlora en match som VIK kontrollerar. Att Bosse Wallin skyr masarna är ingen direkt nyhet. Jag älskar't!

(4) På ett sätt kan jag tycka att det är bra att domare ska kunna få skärma av sig mot kritik. Tänk om det skulle vara så på din arbetsplats, att minsta felbeslut du tar så ska du få höra hur jävla bedrövlig du är.
Eller tänk bara vilken tid varje match skulle ta om domare skulle kalla på presskonferens för varje tveksamt domslut han tog under varje match. En domare får nog tillräckligt med skit av oss tyck och tänkare.

(3) Elitserien, igen, när vi har Allsvenskan?!?
Jag har tänkt tanken många gånger, är det värt att gå upp? Bli ett bottengäng i Elitserien, med knappa resurser och kommersiell pausunderhållning. Ishockeyombudsmän som sitter och svarar på sms under matchen för att lägga upp svaren på jumbotronen. Nej, jag gillar den kassa videoproduktionen vi har i Rocklundahallen idag. jag gillar att kaffet kostar 10 kronor och att det är i samma glugg kaffet serveras i fortfarande. Jag gillar att vi fortfarande kan snacka brukslirare som potentiella nyförvärv.

(2) Tyvärr så är det nog så. Har vi fortfarande tacklingsförbud för ungdomar under 12 år (eller var åldersgränsen är) lär inte Svenskar att hantera en tackling, man blir inte rätt skolad från första början och då finns risken att folk blir skadade. Samma gäller touch-icing. Hur många dog verkligen när vi hade den regeln? Krymper vi rinkarna lär det smälla på mer också. Krymp isen, bredda utvisningsbåset.

(1) Bandy, who?

RSS 2.0